Saytın ümumi statistikası:

Saytda məqalələrin sayı - 5,523
Saytda ismarıcların sayı - 0

Arxiv

  • 28Sen

    0201Nar. Nar meyvəsi xalq təsərrüfatında mühüm əhəmiyyət kəsb edir. Ondan təzə halda istifadə etməklə yanaşı, müxtəlif məmulatlar: nar şirəsi, narşərab, spirtsiz içkilər, spirt və s. də hazırlanır. Meyvənin tərkibində 8-20 %-ə qədər şəkər, 4-10 %-ə qədər qlükoza, 3 % yağ, 14 %-ə qədər C vitamini vardır.
    Nar şirəsi mədə ağrıları, baş ağrısı, hipertoniya, öskürək, isitmə, soyuqdəymə və s. xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunur.
    Xirnik. Xirnik meyvələrindən həm təzə, həm qurudulmuş, həm də emal olunmuş halda istifadə olunur. Bu meyvədən, mürəbbə, povidlo, həmçinin spirtli içkilər hazırlanır. Qurudulmuş meyvələrində 84,2% quru maddə, 62% şəkər, 0,38 % üzvi turşular və 0,12% dabbax maddələri vardır.
    Xirnik meyvələri dietik əhəmiyyətə malikdir.

    Müəllif: Redaktor, 10:57

    Teqlər:

İsmarıclar bağlıdır.