LAVANDA ÇİÇƏYİ: 8-10 qram lavanda çiçəyini 1 stəkan qaynar suyun içərisinə töküb dəmləyin. Gündə 3-4 stəkan için.
ADAÇAYI: 1 stəkan qaynar suya 2-10 qram adaçayı töküb dəmləyin. Gündə 2 stəkandan artıq içməyin.
YEMİŞAN: 3-4 ədəd yemişanı əzin. Bitkinin çiçəkləri və yarpaq-ları ilə birgə bu əzilmiş meyvələri 1 stəkan qaynar suya töküb dəmləyin. Gündə 2-3 stəkan içə bilərsiniz.
QIRMIZI ÇUĞUNDUR: Salatlara əlavə edərək yeyə bilərsiniz. Çiy halda tez təsir edər. ancaq buxarda bişmişi də faydalıdır. Alter-nativ olaraq gündə 3 stəkan çuğundur şirəsi içə bilərsiniz.
RORTAĞAL YARPAĞI: Onu qaynadaraq suyunu için.
XARDAL TOXUMU: Onu toz halına salıb gündə 0,50 qramını yeməklərə əlavə edə bilərsiniz.
ROZMARİN:1 stəkan suya 10 qram rozmarin töküb 10 dəqiqə qaynadın. Gündə 3 stəkan için.
NANƏ: 50 qram nanə, 50 qram su yoncası, 50 qram pişikotu kökünü qarışdırın. 1 stəkan qaynar suyun içərisinə 1 çay qaşığı bu qarışıqdan töküb 10 dəqiqə dəmləyin. Səhərlər və gecə yatmazdan öncə yarım stəkan için.
LİMONOTU: 1 stəkan qaynar suya 4-6 qram limonotu töküb 10 dəqiqə dəmlənməsini gözləyin. Gündə 2-3 stəkan için.
-
08Avq
Müəllif: Redaktor, 14:14
Teqlər: Səhiyyə