Qarpız dadlı olduğu qədər də təhlükəlidir
Hazırda yay mövsümüdür, havalar həddindən çox isti keçir. Belə havalarda hər kəsin soyuducusunda dadlı qarpız tapmaq olar. İnfeksionist həkimlər xəbərdarlıq edirlər ki, yaz-yay aylarında maye toplaya bilən meyvələrdən zəhərlənmə hallarına daha çox rast gəlinir. Xüsusi olaraq qarpız yeyərkən diqqətli olmaq lazımdır. Onu kəsən zaman yumşalmalar varsa, ağ zolaqlar gözlə görünürsə, yemək məsləhət deyil.
Ümumi olaraq isə ən qorxulu zəhərlənmə botulizmdir. Botulizm bütün qidalarda olur.
Belə ki, qida düzgün saxlanmadıqda orada botulizm çöpləri inkişaf edə bilər. Əgər onun çöpləri var-sa, qida çox təhlükəlidir. Hətta dərhal ölümə gətirib çıxara bilər.
“Yeni Tərtər”