1. Özünüzü və başqalarını xəstəlikdən qo-ruyun
Əllərinizi yuyun:
-öskürdükdən və asqırdıqdan sonra
-xəstələrə qulluq edərkən
-yemək hazırlayarkən, əvvəl və sonra
-yeməkdən əvvəl
-tualet istifadəsindən sonra
-əllər vizual olaraq çirkli göründükdə
-heyvanlar və heyvan tullantıları ilə işlədikdən sonra
2. Əlləri necə yumalı:
-Əllər vizual olaraq çirkli göründükdə onları axar su və sabun ilə yuyun. Əlləriniz çirkli görünməsə də onları spirt tərkibli təmizləyici (dezinfectant) ilə si-lin.
3. Başqalarını xəstələnmədən qoruyun
-Öskürərkən və ya asqırarkən ağız və burnunuzu dəsmal, köynəyinizin qolu və ya dirsək bükümünüz-lə örtün
-İstifadə olunmuş dəsmalları qapalı zibil qutu-suna atın
4. Özünüzü xəstələnməkdən qoruyun
-Qida təhlükəsizliyini tətbiq edin
-Çiy ət və bişmiş qidalar üçün müxtəlif doğrama lövhələrindən və bıçaqlardan istifadə edin
-Xəstə və ölü heyvanların əti yeyilməməlidir
-Alovlanma baş verən bölgələrdə belə, ət məhsulları əsaslı/tam bişirildikdə və qida hazırlanması düzgün aparılarsa o zaman onlar etibarlı sayılır və istehlak edi-lə bilər
-Heyvanlara və heyvan məhsullarına toxunduqdan sonra əlləri sabun və su ilə yuyun.
-Gözlərə, burun və ya ağzınıza çirkli əllərlə toxunmayın
-Xəstə heyvan və korlanmış ətlə təmasdan çəkinin
-Sahibsiz heyvanlardan, bazarda ümumi və maye tullantılardan çəkinin
-Avadanlıq və iş sahəsini gündə ən azı bir dəfə dezinfeksiya edin
-Heyvanlar və heyvan məhsulları ilə işləyərkən qoruyucu xalat, əlcək və qoruyucu maska (üz qo-ruyucusu) geyinin
-İşdən sonra qoruyucu geyimləri çıxarın, yuyun və iş yerində saxlayın
-Ailə üzvlərini çirklənmiş geyim və ayaqqabı tə-sirinə məruz qoymaqdan çəkinin
-Koronavirus infeksiyası riskini azaldın:
-Ət məhsullarını və yumurtanı tam bişirin
-Canlı vəhşi və ferma heyvanlarla birbaşa təmasdan çəkinin.
-
10Avq
Müəllif: Redaktor, 09:10

